Schoorstenen inspectie

Wanneer uw schoorsteen in slechte staat verkeerd is het belangrijk voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van mensen om u heen om deze voor gebruik te laten inspecteren.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw schoorsteen zowel in- als uitwendig te inspecteren. Uitwendig inspecteren wij de schoorsteen onder andere op los geraakte voegen, los geraakte stenen en scheuren in de bovenplaat. Ook de loodloketten controleren wij. De inwendige inspectie doen wij door middel van een camera-inspectie of een rookproef.

Schoorstenen renovatie/reparatie

Bij een schoorsteen renovatie/ reparatie focussen wij ons op alleen de reparatie van uw bestaande schoorsteen, waar over het algemeen minder kosten aan zijn gebonden. Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw schoorsteen aan zowel de binnenkant en de buiten-kant te renoveren. Waarbij het mogelijk is uw schoorsteen deels opnieuw op te bouwen.

Aanleg nieuw rookkanaal

Voor het aanleggen van een rookkanaal komen wij eerst bij u langs om de situatie ter plekke te inspecteren en om te bepalen wat voor type rookkanaal het meest geschikt is. Als er geen rookkanaal aanwezig is wordt een offerte uitgebracht voor het installeren van een dubbelwandig rookkanaal.

Is er een bestaande schoorsteen dan wordt een offerte uitgebracht voor het inbrengen van een flexibele schoorsteenvoering. De diameter van het rookkanaal hangt af van een aantal factoren: soort openhaard of houtkachel, lengte van het schoorsteenkanaal.

Het belang van een goed werkend rookkanaal

Een goed rookkanaal zorgt ervoor dat de rookgassen naar buiten worden afgevoerd en dat er geen rookgassen in de woonkamer achterblijven. Daarnaast is het erg belangrijk voor de veiligheid in uw huis. Een goed werkend rookkanaal voorkomt schoorsteenbranden.

Wij staan u graag persoonlijk te woord, bij u thuis, uw bedrijf of bij ons op het kantoor en voorzien u graag van advies en een vrijblijvende prijsopgave.

 

Debbe BV
Floris Vosstraat 31
1222 HB Hilversum

Tel: 035-6421980 / 035-6421983
E-mail: info@debbe.nl